Verbazing van de week – Lisanne

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

index

Door Lisanne van Aert (jaar 2)

Mijn ouders kijken iedere zondagavond Brand- en Kruispunt en deze zondagavond kijk ik mee. Het gaat over relikwieen. Voor duizenden euro’s worden er teennagels, haren en zelfs huidschilfers van de meest obscure heiligen verkocht. Lichaamsresten waar we normaal gesproken van walgen. De verse (schaam)haren van onze geliefdes plukken we kotsmisselijk uit doucheputjes, en de grijze haren van dode priesters willen we om onze nek dragen? Ik vind het wel romantisch.
Later wil ik ook eindigen in honderden relikwien. Dan vraag ik aan mijn nabestaanden of ze kleine flesjes met restjes van mij op Hoog Catharijne willen uitdelen. Natuurlijk wordt veel van mij dan meteen weggesmeten in een prullenbakjes. Maar veel van mij zal ook argeloos in een tas gegooid worden, maanden meereizen en pas weer gevonden worden als de tas uitgemest wordt.
Dat lijkt me wel wat. Al mijn teennagels en huidschilfers uitgestrooid over het land, over de wereld. En dat ik dan overal een beetje ben. Niet in de hemel, maar op vuilnisbelten en tussen tampons en lippenstiften. En ja, gezellig dus.

Misschien sla ik ook wel door.

Ik zou in ieder geval best zo’n stukje mens met me mee willen zeulen. Het liefst van een vreemde of van iemand die ik altijd tegen kwam in de supermarkt en verder niks. Misschien ben ik ook wel ontzettend goor en morbide. Of misschien komt het wel doordat ik nooit een huisdier heb gehad, en alles dat daar ook maar in de verste verte op lijkt fascinerend vindt. Misschien ook niet.
Ik weet niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *