Caro’s Limonade Escapade

Latest posts by Caro Goldenbelt (see all)

De zomer is begonnen! Wat betekent dat? Bier vertier natuurlijk! Blond, wit, met een citroentje, alles voor de verfrissing, oh lekker lekker met vrienden lekker met je boy lekker met je beachbabe. Maar helaas, na de zoveelste heet stomende avond met je emmer gekoelde corona op het balkon, gaat zelfs dat vervelen. Of erger nog: de koppijn van de dag ervoor is niet meer weg te drinken met een katerpilsje.

Tijd voor een limonade escapade! Want niet alleen bier is verkoelend, nee, ook een goeie lemonade doet wonderen. En laat ik nou precies het goeie recept gevonden hebben! Helemaal hip helemaal nature, zodat je lichaam even lekker bij kan komen van de schade die de alcohol allicht heeft aangericht.

Wat je nodig hebt:

  • Verse munt
  • Verse gember
  • Komkommer
  • Limoen (citroen kan ook maar ik vind limoen lekkerder)
  • Agave siroop
  • IJsblokjes
  • Water

Hoe je het doet:

Stop wat takkies verse munt, wat schijfjes gember en wat schijfjes komkommer in een kan. Spuit er limoensap in en / of doe er wat schijfjes limoen bij en spuit er ook agave siroop in. Hoeveel je van dat alles doet is volledig aan jou, maar als je bijvoorbeeld veel limoen doet en veel agave dan krijg je veel smaak en als je minder doet dan krijg je minder smaak. En als je veel limoen doet maar weinig agave siroop dan wordt het heel zuur en andersom heel zoet. En als je bijvoorbeeld veel komkommer doet dan smaakt het heel erg naar komkommer. Ik stel voor dat je er alvast water bij doet, een beetje roert en dan gewoon even lekker proeven tussendoor. En dan dus ijs erbij. Even laten afkoelen, lekker laten intrekken en ja hoera je limonade escapade is een feit. Veel plezier ermee!

Tip: Schenk het in een groot wijnglas en doe daar nog een extra blokje ijs in en nog zo’n takje munt. Voilà, nu zou je limonade op het terras van Stan & Co niet misstaan, heb ik van horen zeggen.

Tip 2: Doe er een takkie verse basilicum bij, voor de kruidige twist. Lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *