De automonteur deel 1

Latest posts by Daniël Klunder (see all)

avatar

Daniël Klunder

jaar 3

In de rubriek Daniëls Date-leed schrijft Daniël Klunder over zijn ervaringen en teleurstellingen in de datingwereld. Voor het eerst in drie jaar tijd is hij single (en eindelijk ready to mingle?)

Ik sta in de lift van mijn gebouw. De verdiepingen tellen langzaam af naar nul. Ik loop het gebouw uit en zoek naar een bekend gezicht, het is altijd maar afvragen of je iemand ook daadwerkelijk gaat herkennen van zijn foto’s. Na een paar keer wild om me heen te kijken zie ik verderop een jongen staan. Hij zwaait en loopt mijn kant op. Gevonden!

Hij heeft rood haar, twinkelende blauwe ogen, brede schouders en een bescheiden baardje. Hij steekt zijn hand uit om zich voor te stellen, een beetje gek eigenlijk want we praten al meer dan twee weken non stop online. Ik kijk naar zijn uitgestoken hand, hij is wat gehavend met kleine wondjes en zwarte vegen rond zijn nagels. “Ohja, hij is automonteur” bedenk ik me opeens, terwijl ik glimlachend zijn hand schud. Hij glimlacht terug, zijn ogen beginnen nog meer te schitteren.

Ik moet toch even wat voorgeschiedenis geven. Mijn date van vandaag is er een waar ik met veel verlangen op heb zitten wachten. Ongeveer drie weken geleden poppte deze jongen op in mijn Grindr app. Ik was op bezoek bij een vriendin in de Betuwe, een omgeving waar ik sinds mijn verhuizing eigenlijk niet meer kom. Nieuwsgierig naar de lokale homo’s open ik de app, met een teleurstellend resultaat. Ik word gebombardeerd door oude mannetjes die me op de meest vunzige manier proberen te verleiden.

Net als ik mijn app weer weg wil drukken krijg ik een “tap” van een jongen van 23. Als je een tap stuurt naar iemand krijgt diegene daar een melding van, maar er is nog geen gesprek. Het is eigenlijk een manier van zeggen: “Hej, jij ziet er best leuk uit, maar ik heb geen zin om het gesprek te starten dus doe jij dat maar.” Meestal negeer ik deze.

Misschien valt hij extra op door alle oude mannetjes in de omgeving maar iets in hem trekt mijn aandacht. Zijn profiel foto is een selfie in een viezige badkamer spiegel en een half glimlachje met zwoele ogen. In zijn gegevens staat dat hij in een open relatie zit. Dat is… interessant… denk ik? Ik druk mijn app weg en hou me weer bezig met mijn vriendin.

Twee dagen later zit ik thuis. Het is avond, ik zit als vaste routine Friends te kijken met een kop thee, ik ben alleen en het profiel van de Betuwse jongen spookt door mijn hoofd. Ik open mijn app en kijk nog eens naar zijn profiel, hij is online. Ik besluit hem een berichtje te sturen, ik kom helaas niet verder dan: “Hej, hoe is het?” Een slechte openingszin maar het blijkt te werken. Hij reageert enthousiast. We raken zonder dat bewust door te hebben in een interessant gesprek over wie we zijn en wat we doen. Een van de weinige keren dat ik oprechte interesse ervaar op deze app. Heel even schiet er een razendsnel vooroordeel door mijn hoofd, het moment dat hij me vertelt dat hij automonteur is. “Dan is hij vast niet zo slim.” Denk ik dan. Ik weet dat, dat super oppervlakkig is en totaal niet gegrond, maar toch plaagde deze gedachte mij voor een paar seconden. Het gesprek ging te goed en was te leuk om mijn oordeel lang vast te houden. Drie uur later besluiten we nummers uit te wisselen zodat we de viezige wereld van Grindr achter ons kunnen laten en ons gesprek kunnen voortzetten zonder steeds gestoord te worden door random dickpics.

Sindsdien praten we dagelijks via WhatsApp, onze gesprekken gaan makkelijk drie tot vier uur door. We praten van alledaagse kleinigheden tot diepe geheimen die we nooit zomaar zouden delen. Het voelt fijn om weer iemand te hebben die ik altijd over van alles kan appen.

Het vertrouwen groeit, maar er is een probleem, ik heb hem nog steeds niet ontmoet.
Lange gesprekken zijn leuk, maar daar kan ik niet tegenaan kruipen. Hij werkt fulltime en ik heb school fulltime, bovendien is er natuurlijk nog het andere vriendje, want, open relatie…
Dat maakt het plannen van een date niet zo makkelijk. Na bijna drie weken non stop te appen, heb ik eindelijk een date met mijn internet vriendje te pakken. Vandaag is het zover…

Hij is niet zo bekend in Amsterdam dus ik besluit hem een aantal van mijn favoriete plekjes te laten zien. Het voordeel van zolang samen appen is dat we geoefend zijn in het praten met elkaar. Er vallen geen ongemakkelijke stiltes, we vullen elkaar aan en weten zelfs soms wat de ander gaat zeggen voordat hij dat gezegd heeft.

Ik vraag naar zijn vriend en hoe een open relatie precies werkt. Ik vind open relaties lastig en snap ze niet zo goed. Hij probeert het uit te leggen, ik stel een kritische vraag waar die even geen antwoord op weet. Ik hou erover op maar mijn gedachten ratelen door.

Aan het eind van de avond loopt hij weer mee terug naar mijn huis. Ik zeg hem dat hij best nog even mee naar boven mag als hij dat wil. Dat lijkt hem gezellig en dus neem ik hem mee naar mijn kamer. We praten nog wat verder, we laten elkaar onze favoriete muziek horen totdat het middernacht is. Hij moet nog een uur naar huis rijden en dus besluit hij te gaan. Ik sta op vanuit mijn stoel om afscheid te nemen. We hebben nog niet gezoend en ik probeer aan te voelen of dit het moment is of niet. Hij trekt zijn jas aan, loopt naar de deur en blijft staan. Zo staan we even tegenover elkaar, een beetje te lachen, niet goed weten wat we nou moeten doen. Ik wil hem wel zoenen maar dat vriendje van hem blijft toch in mijn achterhoofd hangen. Ik geef hem een half, soort, gekke knuffel en hij loopt wat ongemakkelijk de deur uit.

Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Ik ben er bijna gewend aan geraakt dat mijn dates eindigen in seks of toch in ieder geval een zoen. Ik baal ervan dat, dat nu niet het geval is maar het zorgt wel dat mijn verlangen naar een volgende ontmoeting, alleen maar groter wordt.

 

 

One Comment

  1. Wat een warm verhaal. Gevoelig en zo netjes, bijna zoals het hoort ?
    2018, is een moderne en directe tijd.
    Respect , daar draait het in dit verhaal om.
    Vriendelijkheid en het aftasten van elkaars werelden .
    Kijk uit naar het vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *