De blog-redactie ging naar: Ja, dat snap ik maar…

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

10639711_10205369707271470_6671069019013283895_n

De blogredactie ging naar: Ja, dat snap ik maar… Een theatrale lezing door: Jaar 1, Writing for Performance Op: 3-12-2014 Kort beschreven door: Yentl van Stokkum

Het is de inwijding waar alle eerstejaars van onze opleiding doorheen moeten: de theatrale lezing die het einde markeert van hun eerste twee blokken op de schrijfopleiding.

En wat zijn ze knap, onze eerstejaars. Verstild in een charmant tableau vivant, terwijl wij de zaal binnenkomen. Ze maken ons allereerst in een voorstukje duidelijk dat zij geen acteurs zijn. Nee, zij zijn schrijvers, zij lezen teksten. Toch zitten er in dit jaar voldoende voordraagtalentjes bij om de theatrale lezing spannend te houden. Wat opvalt is dat ons eerste jaar, naast het sterke maatschappelijke en historische bewustzijn, dat in teksten over de val van de muur en Joran van der Sloot naar voren komt, ook het jaar is van de seksuele revolutie. Dit eerste jaar schuwt de vunzigheid niet. Zij drukken deze open en bloot in hun teksten uit en laten tevens genoeg ruimte voor geraaktheid. Veel verschillende verhalen passeren de revue:  relaties met wonderlijke meisjes worden in badkuipen verbroken, dikke Lisa’s worden bij wijze van liefdesverklaring onder de tram gegooid, er worden neefjes geboren, er hangen stalkers in dakgoten en kunstenaars staan buiten slaapkamerramen om vrouwen te verleiden.

Kortom, een spannende, veelzijdige nieuwe jaargang van de schrijfopleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *