De dromenfluisteraar

Latest posts by Diede Al (see all)

Een groot gebouw in een Frans classicistische stijl. De entree heeft een kleine receptie, daarachter een grote hal met een kroonluchter en een trap zoals die in de Titanic. Het gebouw heeft vele kamers. Een van de kamers bestaat uit een brug, een grote glazen koepel en een levende giraffe. Als je via de roltrap het gebouw verlaat sta je voor een moderne schouwburg aan de gracht. Dit alles speelt zich af in Gouda.

In mijn droom liep, rende en zweefde ik door dit gebouw. Naast de nachtmerrie die ik had toen ik klein was over een beer die tijdens oud en nieuw mijn buren in mijn huis kwam opvreten is dit een droom die ik mij nog goed voor de geest kan halen. 1) Omdat dit een van mijn recentere dromen is en 2) Ik heb deze droom meerdere keren mogen dromen.

Volgens sommige zegt een droom veel over wat je hebt meegemaakt, moet verwerken of zelfs wat de toekomst voor je in petto heeft. Onder trappen door lopen doe ik niet, maar verder ben ik geen bijgelovig type. Toch ben ik nieuwsgierig naar hoe dromenkenners mijn droom analyseren. Maar waar vind je nou zo snel een dromenkenner? Via Google! Ik heb drie sites gevonden die mij gratis kunnen helpen om mijn droom te analyseren. Het enige wat je hoeft te doen is de meest uiteenlopende begrippen in te typen in het zoekbalkje. Makkelijk.

 

Het eerste begrip dat ik gebruik om mijn droom te analyseren: Gebouw. Dit omdat ik op de drie sites die ik voor deze analyse gebruik (droominfo.nl/droomwoordenboek, lichaamengeest.be/dromen en grotebeer.net/droomsymbolen) geen resultaten kreeg bij de zoekopdracht: Een groot gebouw in een Frans classicistische stijl.

 

Droominfo zegt: Het gebouw staat voor zowel het lichaam als het zelf. Hoe hoog je je bevindt in het gebouw, is een teken voor toenemend bewustzijn en intellect. Als je in de lagere gedeeltes van het gebouw bent, is dit een verwijzing naar een meer primitieve houding en seksualiteit. 

 

Lichaam en Geest zegt: Droom je van een prachtig hoog gebouw, dan heb je een luxe leven.

 

Grote beer beaamt de laatste stelling en daarmee kan ik concluderen dat ik volgens mijn droom een luxe leven lijdt. Omdat ik via de voordeur binnen kwam en langs de receptie naar boven liep en toen weer naar beneden om naar buiten te gaan heb ik zowel een toenemend bewustzijn en intellect, als een meer primitieve houding en seksualiteit. Mijn droom zegt dus eigenlijk tegen mij: Diede, je had in je luxe leven een primitieve houding en seksualiteit (mijn geliefde Google kon mij geen antwoord geven op wat primitieve seksualiteit precies is. Wel kon ik een artikel vinden waarin verteld wordt dat onze primitieve voorouders veel seks hadden met soortgenoten, maar laten we zeggen dat dat bij een luxe leven hoort.). Toen nam je bewustzijn en intellect toe, maar jammer genoeg ben je nu weer terug bij af.

 

Op naar het volgende begrip: brug.

 

Droominfo zegt: Een droom waarin je een brug oversteekt, duidt op een belangrijk besluit of een gedenkwaardig moment in je leven. Dit besluit zal een positieve verandering blijken, met welvaart en rijkdom in het verschiet. Bruggen vertegenwoordigen een overgangsperiode in je leven, waarin je naar een nieuw niveau begeeft. 

 

Lichaam en geest zegt: Een brug staat vaak voor reizen en overgang

 

Ik krijg steeds meer het idee dat Grote beer Lichaam en geest aan het kopiëren is want ook hij zegt dat de brug vaak staat voor reizen en overgang. Mijn droom vraagt mij om een besluit maken in mijn luxe leven. Dit besluit zal mij welvaart en rijkdom geven, wat mooi aansluit bij mijn primitieve houding. Hopelijk zal deze rijkdom mij genoeg geld schenken om op reis te kunnen gaan, liefst deze vakantie nog. Mijn besluit is: Ik laat grotebeer.net vallen. Het was mij een genoegen.

 

Ik vraag mij af of het uitmaakt of de brug binnen of buiten is. Het volgende begrip gaat dit niet duidelijker maken voor de zoekmachines: Giraffe.

 

Droominfo zegt: Dromen over een giraffe suggereren dat je dingen in het grote geheel moet zien. Neem een ruimere opvatting over je leven en waar het naar toe gaat. 

 

Lichaam en geest zegt: Komt er een giraffe in je droom voor, dan heb je behoefte aan een totaaloverzicht van een situatie of project. Het kan ook zijn dat je alleen het beste voor jezelf uitkiest.

 

Of de giraffe levend of niet is maakt voor de zoekmachines niets uit, zo ook of hij binnen of buiten staat. Wat wel uitmaakt is dat ik ‘dingen’ in het grote geheel moet zien. Laten we zeggen dat deze ‘dingen’ situaties of projecten zijn en dat ik deze alleen uitkies op wat voor mij het beste is. Dit besluit leidt tot welvaart en rijkdom en haalt mij hopelijk uit mijn primitieve houding. Daarmee neemt mijn bewustzijn en intellect toe.

Ik krijg het idee dat ik in actie moet komen, dat dit luxe leven wat ik leef niet iets positief is. Ik moet keuzes maken. Wat nu?

 

Schouwburg. Of nou ja: theater, want schouwburg kennen deze sites niet. Lichaam en geest kent geen van beide dus ik ben volledig toegewezen op droominfo.

 

Droominfo zegt: Een droom over een theater weerspiegelt hoe je in het leven staat. Wat er op het toneel gebeurt is feitelijk een verbeelding van je eigen fantasieën en verlangens. Wanneer je zelf in het theater staat, suggereert de droom of je wel de juiste rol in het echte leven toebedeeld is. 

 

In mijn droom was geen theaterzaal te vinden dus een feitelijke verbeelding van mijn fantasieën en verlangens heb ik niet. Jammer, maar daarom ben ik aan de schrijfopleiding gaan volgen. Of niet? Mijn droom suggereert of ik wel de juiste rol in het echte leven toebedeeld heb gekregen. Misschien hoor ik wel helemaal niet dit luxe leven te leven waarin ik mijn dromen najaag. Misschien moet ik beter naar mijn dromen luisteren.

 

Het laatste begrip wat ik intyp: kanaal. Het was een gracht, maar een zoekmachine kan niet alles weten.

 

Droominfo zegt: Als je droomt over een kanaal, heeft dit te maken met de vooruitgang in je leven. Wanneer het kanaal is opgedroogd suggereert dit dat je stilstaat en op zoek moet gaan naar manieren om weer op gang te komen. Troebel water in het kanaal duidt op tegenslag. Helder water daarentegen wijst op een moeiteloze voortgang. 

 

Lichaam en geest zegt: Een droom over een kanaal betekent dat je je emoties strak onder controle hebt. Was het een breed kanaal met schoon water, dan betekent dit dat je je emoties goed in de hand hebt. Was het kanaal bijna leeg of vies, dan sluimeren er donkere emoties onder de oppervlakte. Het is tijd dat je deze emoties naar de oppervlakte laat komen en ze uit. 

 

Shit! Donkere emoties en tegenslag. Het wordt er niet vrolijker op. Het heeft te maken met de vooruitgang van mijn leven, dus de keuze die ik ga maken wordt hoe dan ook een slechte keuze. Dat terwijl ik wel alleen kies wat goed voor mij is. Deze slechte keuze zal mij rijkdom en welvaart brengen, waarna ik een primitief leven zal leiden.

 

Conclusie: Geld maakt niet gelukkig, zeker niet in Gouda.

 

Toen ik een jaar of 13/14 was las ik vaak de horoscoop in de Metro. Ik was een trouwe lezer en hoopte telkens dat het goede wat er stond die dag uitkwam. Soms deed dat het, maar zoals verwacht de meeste keren niet. Ik geloofde er niet in maar stiekem wilde ik het wel geloven. Het waren de grote woorden die ze gebruikten zoals liefde en bewustzijn die mij aanspraken. Deze grote woorden heb ik ook weer op deze droom sites teruggevonden. Grote woorden die niet terug te leiden zijn, maar op ieder mens toepasbaar zijn. Kwam de analyse van mijn droom overeen met die van jou?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *