De Schrijfopleiding in beeld: februari

Op De Schrijfopleiding wordt er geschreven, dat spreekt voor zich. Maar naast dat gezwoeg met de vulpen — of op het stoffig toetsenbord met door de jaren heen opgestapelde etensrestjes en huidschilfers tussen de toetsen —  gebeurt nog veel meer.

Het schrijvershok, waar schrijvers van alle jaren elke dag weer samenkomen om hun brood te smeren, selfies te fotoshoppen en de facebook-profielfoto’s aan te passen van zij die vergaten uit te loggen, bruist het van leven. Af en toe maken ik, Laurens, en mijn klasgenoot Roos daar een plaatje van. Dat plaatje benevelen we met een filter en delen we op de sinds dit academiejaar in het leven geroepen Instagram van de Schrijfopleiding.

Alleen is het zo jammer dat die leuke plaatjes uitsluitend gezien worden door mensen die op Instagram zitten. We verwachten natuurlijk niet dat alle lezers van deze blog massaal een Instagramaccount aanmaken om de foto’s te zien. Over het algemeen is Instagram natuurlijk toch maar tijdverspilling, en straks trap je nog in de sluwe reclametrucjes van fashionbloggers en is je stufi in een flesje Chanel No5 beland.

We vinden dat socialmediarebellen ook een kijkje achter de schermen van De Schrijfopleiding mogen. En daarom is deze blogrubriek in het leven geroepen. Op de laatste dag van de maand zul je hier telkens een maandoverzicht van De Schrijfopleiding treffen. In beeld, Instagrambeeld.

Het is dinsdag 28 februari, de laatste dag van de kortste maand — en het startschot van deze rubriek. 

We zijn niet moe hoor.

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

(Stiekem is deze foto van eind januari)

Jaar twee rondde hun project ‘Enscenering open dramaturgie’ af met een voorstelling in de kleine zaal. Op deze foto, genomen op de voorlaatste avond, zien we Luuk en Berneja, klaarblijkelijk een beetje uitgeput. De laatste spreekwoordelijke knopen werden reeds doorgehakt en de niet-spreekwoordelijke stoelen hingen aan het plafond (hier buiten beeld).

Sinds kort hebben wij goede geluidsboxen in het schrijvershok!!!

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

De week nadien was er gelukkig tijd om even adem te halen. Met een muziekje, want opleidingscoördinator Laura doneerde superfijne geluidsboxen aan het schrijvershok. (Tip: zet even je geluid aan en druk op de playknop.)

“Ik ben precies niets aan het doen” — Jaël (jaar 1), op de vraag wat ze aan het doen is

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

Terwijl de tweedejaars op het dooie gemak muziekjes mochten luisteren, waren de eerstejaars druk met hun project ‘Schrijven zonder planning’. Voor Jaël werd het even te veel.

“Haarlemmers functioneren niet. Maar echt” — Sem (jaar 1)(geboren te Haarlem, 1998)

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

En ook voor Sem, trouwens.

Goed, inmiddels mocht jaar twee ook weer aan de slag. Met de opleiding Interactive Performance Design moesten ze in twee weken tijd een transmediaal verhaal vertellen. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

“Ik heb mij in een moedervlek gesneden tijdens het scheren” — Luuk (jaar 2)

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

…geen idee. Maar op een vroege ochtend, nog voor de afgesproken werkuren van het lopende project, trof ik Luuk aan in het schrijvershok met een kop thee. En een wondje van het scheren. Want schrijven is lijden.

Vandaag hebben Bas en Ivo (jaar 2) zomaar een LAN-party georganiseerd

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

Voor Bas en Ivo betekende ‘transmediaal een verhaal vertellen’ in ieder geval óók een spontane LAN-party organiseren.

Bas (jaar 2) (weeral) heeft een megafoon

A post shared by De Schrijfopleiding (@deschrijfopleiding) on

Of door een megafoon roepen.

En Jerom genoot simpelweg van zijn lunch. Een geschikte foto om deze blogpost mee af te sluiten, want in het schrijvershok wordt misschien wel meer gegeten dan geschreven.

Mocht je De Schrijfopleiding nu toch op Instagram willen volgen, dat kan. En anders, tot volgende maand. Joe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *