Het dieptepunt van de week #1

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

HARDSTYLE
Eva Toorop (jaar 2)Eva1b&m

Ik werd afgelopen dinsdagnacht meegetrokken naar een niet nader te noemen club in mijn havenstad. Ik had nog maar net mijn pre-verjaardagsdiner achter de kiezen, inclusief een fles wijn de man, of ik moest eraan geloven: ik moest naar de enige club waar het op dinsdagavond ‘aan’ is. Een club waar op dinsdag het bier €1,50 is, de muziek niet verder gaat dan de top-40, het repertoire van Beyoncé en consorten grijs wordt gedraaid en waar het op dinsdag international night is. Iedereen die niet uit deze stad komt en wanhopig opzoek is naar contact, manifesteert zich op de dinsdag hier.
Jammer genoeg kwam de meest exotische man die ik ontmoette uit Groningen, of ergens die kant op, ik weet het ook niet meer precies. Dat ik dat niet meer weet, kwam zeker niet door de hoeveelheid alcohol in mijn lichaam. Dat kwam gewoon doordat ik zijn accent totaal niet kon bijhouden.
‘Ik produceer hardstyle’, zei hij trots. Dat kon ik wel verstaan, al zei hij meer iets als hééérdsteel. Hardstyle, was dat niet iets met trainingspakken, cocaïne en een slechte herinnering aan de jaren negentig?
Huisgenoot M. riep nog iets als: ‘Eef, moet ik je redden?’, wetend dat ik niets moet hebben van elektronische muziek. Ik schudde van nee en zei tegen Groningen dat ik de schrijfopleiding doe. ‘Wauw, jij bent vast heel creatief.’
Ik wilde zeggen dat dat best meeviel, maar terwijl ik mijn rook uitblies, Single ladies door de speakers knalde en ik niet meer op twee benen kon staan, ving hij mij met zijn boeren armen op en kuste me, met de intentie dat ik dat ook wel wilde.
Misschien had ik niet moeten zeggen dat ik hardstyle heel tof vind. Misschien had ik ook niet moeten zeggen dat mijn huis hier tien minuten vandaan is. Maar misschien had ik al helemaal niet moeten zeggen dat ik de schrijfopleiding doe. Want schrijven maakt blijkbaar creatief en creatief is interessant en interessant is ook een tong in je mond geduwd krijgen.
Ik zal nooit meer in het uitgaanscircuit zeggen dat ik de schrijfopleiding doe. De pabo, dat is wel een alternatief. Of ik praat gewoon niet meer tegen jongens uit Groningen die hardstyle produceren.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *