Dingen die ik ga missen aan de HKU

Latest posts by Sterre Marrée (see all)

Vroeger had ik een casettebandje met liedjes van Bert en Ernie. Gedurende mijn kindertijd moet ik hem op zijn minst duizend keer hebben afgespeeld, grotendeels door de autospeakers van mijn lijdzame ouders. Mijn lievelingsliedje heette “met Bert van huis” (of iets in die trant). Bert was naar een duivenconventie en Ernie was de hele dag alleen thuis. De tekst van mijn favoriete stukje ging zo:

Je denkt heel vaak wanneer hij thuis is
“nou, met Bert zijn wel zo’n één, twee dingen mis”.
Maar als hij zo’n hele dag van huis is –
ja, dan merk je pas hoe het is als hij er is.”

Nu is het zo dat ik – misschien voor een jaar, misschien voor altijd – wegga bij de HKU. Dat is aan de ene kant leuk, want ik wilde iets anders doen. Maar aan de andere kant is dat ook heel jammer, want nu ik weg ben zie ik – net als Ernie – ineens waarom de HKU toch wel heel leuk is. Dit zijn de dingen die ik het meest ga missen aan de HKU.

‘S avonds na een lange dag nog even naar het theater. En dat er – zelfs als ik in mijn eentje naar een voorstelling ga – altijd HKU-bekenden rondhangen om een biertje mee te drinken.
Die lijst met dertig boeken, die ik waarschijnlijk nu niet allemaal ga lezen.
Onze presentatie-avonden, en dat mijn oma altijd net iets te hard over de voorstelling heen praatte (over hoe leuk ze het vond).
Buiten in de zon les krijgen met zonnebrillen, zonnebrand, alles erop en eraan. En dat de les dan om de tien minuten wordt gestopt omdat er mensen een praatje komen maken.
In de tussenuren spelletjes spelen waarbij je een worm bent die zo veel mogelijk bolletjes moet opeten en niet tegen andere wormen aan mag botsen – zo’n spelletje waarvan je niet verwacht dat schrijvers het spelen.
Op de fiets naar school zitten, en denken “ik ben schrijver aan het worden. Ik mag voor de rest van mijn leven schrijven.”
Alle lieve mensen (inclusief docenten!) van de HKU.

Na een trip down memory lane weet ik wel zeker dat ik de HKU ga missen. Maar wie weet tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *