Dubbel D maakt kennis met Anne Hazeleger

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

Naam : Anne Hazeleger

Leeftijd : 20

Leerjaar : 2

Op de schrijfopleiding sinds?
Sinds het eerste jaar. 2014/2015? Ja.

Als wat?
Als mens en als niet proberend depressief te worden schrijver (daar hebben wij schrijvers nogal last van).

Waarom dit?
Omdat ik taal tof vind en het podium ook, maar niet om er op te staan. Ik vind het gaaf dat je iets kan bedenken en dat het dan op het podium komt en niet alleen op een papiertje blijft. Mensen hebben daar iets aan, ze worden vermaakt.

Kies een stuk eigen geschreven tekst

zusje

 


Wat zegt dit stuk over jou?

Niets is wat het lijkt. Ik zoek altijd het ravijn op en dan flikker ik er in en dan houd ik me aan het laatste randje vast. En ik wil dat het publiek/de lezer dit ook ervaart en/of voelt. Ik wil zoeken naar iets wat niet kan maar herkenbaar is waardoor je blijft lezen.

Wat doe je hiernaast?
Wijn drinken met Diede, eigenlijk ook dansen maar dat doe ik niet zo veel. En sporten, wat ook niet zo regelmatig gebeurd. Oh en chillen met Kip (Kip de Kat, zij heeft een afwijking omdat zij te weinig zuurstof had bij de geboorte. Nu is ze acht jaar. Ze krijgt ook speciaal voer dat speciaal wordt gegeven wanneer je de poster omdraait. ’S Avonds en ’s ochtends één shotglaasje. Het is genoeg voor haar, ze is een binnen kat en mag dus ook niet het dakterras op (ik heb een dakterras thuis. Ik ben pas net verhuisd naar dit huis en het is winter dus ik ben ik er niet veel verbleven. Maar de zomer komt eraan en dat maakt mij gelukkig. Ik hou van de zomer. Lekker met vrienden naar het park of een biertje drinken op het terras). Kip was laatst onstnapt en ze was hitsig dus ze ging achter een witte kat aan. Voor een kat van acht jaar is ze best wel lenig).

Waar schrijf je nu aan?
Momenteel schrijf ik aan een tekst voor een afstudeervoorstelling voor een student docerend theatermaker. Ook schrijf ik verslagen van onze (meestal) wekelijkse King Kong colleges. De éne samen met Machteld de ander met Julia. Verder schrijf ik rauwe teksten over afgestorven dan wel afgehakte tenen of dode honden in winkel karretjes. Voor de rest gaat alles prima met mij (zie de vraag ‘als wat’).

Wat is je ambitie?
Christus. Wat is dit voor vraag? Nou wat ik allemaal wil daar moet je voor netwerken en netwerken is net werken. Netwerken is niet mijn leukste hobby. Stiekem droom ik over een eigen theater collectief. Na ‘enscenering open dramaturgie’ heb ik ook wel een liefde gevonden voor het zelf maken op de vloer. In ieder geval leren en leren en nog meer leren en proberen. Fouten maken! Dat kan nog op de opleiding.

Welke vraag heb je altijd al willen beantwoorden in een interview?
Ik heb alleen een antwoord: Ja het is allemaal echt.

Beantwoord de laastste vraag die je aan google stelde.
Ik heb gister ingetypt ‘Tempei’ en ‘schopjes in buik’. Volgens google ben ik altijd zwanger, maar ik heb gewoon darmklachten. Altijd een jasje om kinders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *