Dubbel D maakt kennis met Falun, Laurens en Sterre

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

De tweede ‘Dubbel D maakt kennis met de aankomende tweede jaars’. Om ze beter te leren kennen, zodat dat volgend jaar niet meer hoeft. Deze keer zijn Falun, Laurens en Sterre aan de beurt.

Wie ben je?

Ik ben Falun, 24 jaar.
Ik kom uit mijn moeder en ik heb geen ervaringen die ik op mijn CV kan zetten.
Of wacht, jawel. Ik heb een verlopen BHV certificaat (en een Propedeuse!!).
Ik hou van zachte dadels en van harde regendruppels en niet andersom.
En van alleen zijn onder mensen of gewoon alleen alleen.
Ik hou ook van andere dingen.

“Vlaming”, “emo”, “hipster”, “duistere ziel”, “Lau”, “Laurens.”
Zoals de bloemkoolsoep die ik drie of vier weken geleden maakte: eerst vooral bitter, maar als je de tijd neemt om goed te proeven, vloei ik zachtjes door je gehemelte, karaktervol van smaak.
Graag in de hoek met een boek. Of in het Stedelijk net voor sluitingstijd. Naar Amsterdam verhuisd met de hoop daar gelukkig te worden (ha ha). Meester van Tinder-openingszinnen, maar niet van conversaties. Kom je me tegen in de gang? Kijk óók naar dat stofje op de vloer en zeg niets. Als we naar hetzelfde stofje kijken, zijn we zomaar, stilzwijgend, verbonden met elkaar. Ja, pink dat traantje maar weg.
Ik schrijf niet om de wereld te verbeteren en niet om mezelf uit te drukken. Mijn Twitter is m’n alter-ego. Victor Hugo en Hugo Claus zijn m’n homeboys. Yves Klein is m’n buurman en soms neemt-ie me mee naar Parijs.

Ik ben Sterre. Ik ben eenentwintig jaar, en heb na mijn tweede poging eindelijk het eerste jaar van de schrijfopleiding afgemaakt! Buiten school om ben ik al een paar jaar bezig met het proberen te schrijven van een boek. En ik schrijf in veel gedichten. En ik doe een vaag muziekproject waarin deze gedichten ook weer voorkomen, maar dan in de context van superduistere, ultradepressieve wavemuziek. En ik speel basgitaar.

 

Wat was voor jou de belangrijkste/grootste les van het afgelopen jaar?

F: Ik heb altijd geroepen dat ik wel gemotiveerd zou zijn wanneer ik iets echt leuk zou vinden, dat ik er dan echt voor zou werken. Ik heb dit jaar ondervonden dat ik niet aan het bluffen was.

L: Parelhoenders kunnen heus wel praten.

S: Van de les scenarioschrijven heb ik superveel geleerd, en ik vond het leuk. In de eerste instantie dacht ik dat ik er heel slecht in was. Maar ik heb in deze lessen een supergaaf script geschreven waar ik heel blij mee ben.

Hoe ga jij het komende jaar in?

F: Als een borsttrommelende brulaap.

L: Met een cappuccino van The Village in de Voorstraat.

S: Ik heb mijn eerste jaar voor de tweede keer gedaan, en daarvoor heb ik twee keer auditie moeten doen voordat ik eindelijk op de opleiding was aangenomen. Ik ben dus vooral nogal opgelucht dat ik nu – eindelijk – zover gekomen ben. Ik ga dus blij het komende jaar in!

Wat ga jij volgend jaar toevoegen aan de blog?

F: Daar heb ik nog niet echt over nagedacht, Ik denk iets schrijven.
Ik ga er in de vakantie over nadenken.

L: In elk geval iets waarvoor ik het huis niet voor uit hoef. Niet omdat ik lui ben, overigens. Wil ook eens een verslag schrijven over andermans dronkenschap op een schoolreisje.

S: Ik ga de zomervakantie gebruiken om daar lekker lang en diep over na te denken. Echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *