Dubbel D maakt kennis met Roos, Berneja, Sebastiaan en Jerom

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

Jammer! Dit is de laatste Dubbel D. Daarom maken we van de aller aller laatste Dubbel D een groot feest. Wij trakteren! Hierbij Roos, Berneja, Sebastiaan en Jerom waar jullie kennis mee gaan maken.

Wie ben je?

Ik moet altijd een beetje blozen als je me anders noemt dan Roos. Vooral Rosa en Roosje doen het blijkbaar erg goed. Zit al een tijdje na te denken om vegetarisch te worden. En als ik dan vegetarisch ben, of ik dan ook niet eigenlijk, toch dan ook wel, veganistisch moet worden. Of een softijsmachine je door de zware wintertijd heen helpt, of dat ik een elektrische deken moet kopen of in thermo-ondergoed moet gaan slapen. Douche regelmatig op school omdat ik vrij bezweet binnenkom. Te laat weggaan, is haasten, is zweten. Ben eigenlijk altijd in voor een biertje, ik zal waarschijnlijk minder blozen als je mij dan anders noemt dan Roos.

 

Ik ben Berneja, 21 jaar en Rotterdammert. Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht aan de Vrije school in Rotterdam. Daarnaast speelde ik toneel bij het Hofplein theater. Na een theaterproject bij het Ro Theater te hebben gedaan, veel achter de bar heb gewerkt en een tijdje niet zo succesvol Theaterwetenschappen in Amsterdam te hebben gestudeerd, ben ik uiteindelijk hier beland. Ik tap al vijf jaar lang met liefde bier, maar ik haat bananen.

 

Sebastiaan Hildisheim (maar mensen kennen mij als Bas Hildesheim), 21 jaar.
Geboren in Utrecht, maar opgegroeid en wonend in Arnhem. Hiervoor een 2 jarige opleiding gevolgd in de carnavalshoofdstad van Nederland: Oeteldonk aka Den Bosch. Altijd de ambitie gehad om acteur te worden maar toen zag ik het licht en besefte ik mij dat schrijven meer mijn ding is (ik vind acteren nog steeds leuk hoor). Liefhebber van speciaalbier drinken, guilty pleasures verzamelen/luisteren/hardop meezingen, karaoke zingen en zeiken.

 

Ik ben Jerom Goldstein, negentien jaar oud. Ik woon sinds een half jaar in Utrecht, de overige achttien en een half woonde ik in Zaandam, de tumor van Amsterdam. Daar deed ik eigenlijk niet veel meer dan chillen met vrienden, en als ik wilde feesten zocht ik het ondergrondse nachtleven van Amsterdam op. Schrijven deed ik nog nauwelijks, maar ik was graag met taal bezig, vooral met spreken. Toen ik oud en wijs genoeg was om in te zien dat theater niet alleen voor homo’s is, zoals mij altijd werd verteld door coole kids, ging ik acteren bij een klein theaterschooltje in Zaandam. Daarna speelde ik bij een serieuzere theaterschool in Weesp, waar ik ontdekte dat ik wat met theater wil doen, of in ieder geval iets creatiefs.

 

Wat was voor jou de belangrijkste/grootste les van het afgelopen jaar?

R: Schrijven kan altijd. En ik ben erg goed in dingen uitstellen. 

B: Dat de lat voor jezelf te hoog leggen niet zo goed werkt. Ik heb het mezelf vaak ontzettend moeilijk gemaakt afgelopen jaar. Ik heb steeds gestreefd naar het uiterste: de beste, de mooiste teksten. Maar daar kom je nooit. Des te groter is het gevoel van falen wanneer het niet lukt. En daar word je erg ongelukkig van. Volgend jaar doe ik dat anders.

S: Maak je kijken naar kunst verslagen op tijd.

J: Mijn grootste les was dat mijn energieke, afwijkende persoonlijkheid me nog altijd in de weg kan zitten. Ik moet hier beter mee om leren gaan, maar dit moet ik het leren schrijven niet laten verhinderen.

 

Hoe ga jij het komende jaar in?

R: Met een nieuw horloge en hopelijk vijf boeken wijzer. 

B: Hopelijk met een wat meer ontspannen en open houding. En ook een beetje brak van de vakantie en het introductiekamp waarschijnlijk.

S: Enthousiast maar niet te veel naast mijn schoenen lopend, daarnaast ook vol motivatie om naast het schrijven ook weer te gaan spelen.

J: Als ik mijn herkansingsopdrachten haal, ga ik met veel vertrouwen het nieuwe jaar in, en wordt ik een overijverige student. Dan weet ik zeker dat deze opleiding de plek is waar ik hoor te zijn, en wil ik alles eruit halen.

 

Wat ga jij volgend jaar toevoegen aan de blog?

R: Ik zat te denken aan iets met fotografie, of mensen op straat interviewen. Misschien combineer ik het wel, misschien ook wel niet. We zullen het zien.

B: Wat weet ik nog niet precies, maar iets hoogstwaarschijnlijk iets met Bas en bier.

S: Iets met schrijven en alcohol/muziek?

J: Als het kan wil ik mijn liefde voor elektronische muziek en ondergrondse feestjes uiten. Anders wil ik iets met woordgrappen doen. Misschien wordt het een combinatie.

 

13589023_850444371724275_2142738082_o

Hiermee neemt Dubbel D afscheid van jullie. Het was gezellig.

 

Nu komen we er achter dat we eigenlijk Triple D hadden moeten heten. Er zitten namelijk drie D’s in onze namen (Dyllan Smulders en DieDe Al).

 

Dubbel D’s out

*Mic drop*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *