Even kennismaken met…

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

Even kennismaken met:  Just Rijntjes 

Leeftijd: 22

Op de schrijfopleiding sinds:  2014

Als wat? 

Als wat?

Klassenchagrijn.

Matig poëet

Die met die baard

Zoiets?

Waarom de schrijfopleiding?

Drie dingen; liefde voor taal en theater én een afnemende podiumdrang. Type denker, ik vermaak me vaak prima met enkel mijn hersenspinsels. Het beeld van de teruggetrokken schrijver  is niet per se tekenend voor de schrijfopleiding, maar dat ik vaak solo mag werken doet me goed.

Nevenactiviteiten?

In eerste instantie dacht ik dat deze vraag op verkapte wijze naar mijn hobby’s vist, maar de meeste definities vermelden dat nevenactiviteiten inkomsten moeten genereren. In dat geval heb ik geen nevenactiviteiten. Ooit hoop ik, naast mijn schrijven, wat geld te verdienen met fotografie.

Favoriete gedicht?

Ik doe niet aan poëzie. Met het mes op de keel roep ik Annie M.G. Schmidt. Dat kan ik bevatten en daar kan ik om gniffelen.

Favoriet toneelstuk?

Ik doe eigenlijk ook niet aan favorieten. Wel bezoek ik af en toe het theater, dus vooruit. In 2011 zag ik Bobby Baxter van en door Thomas Dudkiewicz. Ondanks dat het bijna vier jaar geleden is ben ik nog steeds onder de indruk. Momenteel speelt het vervolg in de Nederlandse theaters, dus ga dat zien!

Favoriete film?

Zonder gêne geef ik toe dat ik Pulp Fiction na ongeveer 15 keer gezien te hebben nog steeds graag opzet. The Boat That Rocked blijft ook een feest, Into the Wild idem. Oh ja, Jungle Boek.

Favoriete boek?

Ondanks dat ik het geen enkele keer helemaal heb uitgelezen, blijft het heerlijk verdwalen in De Kleurenvanger van Peter Verhelst. Ook lees ik graag over het wereldbeeld van Generation X door Douglas Coupland.

Op dit moment bezig met

Een stuk over yuppenproblematiek en een voorstelling over een kameleon. Over zijn ogen welteverstaan. Deze bewegen onafhankelijk van elkaar, maar om diepte te kunnen zien moeten ze samenwerken. Proeft u het drama?

Wat zou je het liefste willen schrijven?

Ja, wat niet? Een kinderboek, iets over mijn eigen generatie, de film die bewijst dat Nederland wél een filmland is, een stuk over mijn moeder, een televisieserie, toneel op locatie, een documentaire, en zo meer. Alles één voor één en zonder teveel stress, dat lijkt me wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *