Facebook ellende

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

Door Janneke Jansen (jaartje 2)

Facebook-ellende

Patsen en dissen

Boze ontvriendingen en je huwelijk beëindigen met een druk op de knop:
volwassenen die ruzie maken op Facebook.

Het bitchen en katten gaat eraan toe als bij tienermeisjes. Je moet wel het geluk hebben dat je mee kunt lezen, want voor je het weet heeft een van de twee (tot grote openbare ergernis van de ander) de post alweer verwijderd. Zo volgde ik vannacht gefascineerd hoe bericht op bericht volgde en hoe iedere reactie gemener en venijniger werd. En dan heb ik het over twee vijftigers! Waar zijn ze mee bezig? Het lijkt of ze niets beters te doen hebben. En dat is toch bijna verdrietig.

Is het raar dat ik het nog bizarder vind wanneer de ruzies door de genaratie(s) boven mij worden gecreëerd? Lijkt het jullie gek als je ouders straks ook ruzies starten op Facebook, of loop ik hopeloos achter?

Kan het de bedoeling zijn; met drie tikjes op de muis en wat secondes typen je hele omgeving (inclusief je kinderen) laten weten dat je huwelijk voorbij is en je met je nieuwe liefde een filmpje zit te kijken of een luie zondag hebt bij Droompark Hooge Veluwe? Beseffen we hoe openbaar en hard je het maakt? De achtergelaten man – ex-man nu dus – weet zich definitief verlaten, en ik weet dat over hem. Ik tuur naar het plafond. Of hij dat ook doet, kan ik gelukkig checken op zijn tijdlijn.

“Pfff en dan kan je gewoon niet in slaap komen…..” is zijn antwoord.

fig,royal_blue,mens,ffffff_u1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *