Fiets van klei

Latest posts by Mathijs Demper (see all)

Ruim een week heb ik mezelf de tijd gegeven om een invulling te vinden voor mijn rubriek Mijn leven als beginner, maar ik kwam er maar niet uit. Aan het advies van Hélena in mijn eerste post van deze blog, had ik niet veel en ook de dagen erna kon ik maar geen begin maken aan het schrijven van een bericht. Tot ik deze week ineens de volgende woorden opving: “Is het begin van iets altijd het einde van iets anders?”. Het bleken de woorden van mijn klasgenoot August de zijn. Een filosofisch hersenspinsel over een onderwerp dat precies aansluit bij het thema van mijn rubriek. Misschien kan August me dan wel verder helpen. Ik besloot om een toelichting te vragen. Dat ging zo:


Mathijs: Zou je dat kunnen toelichten?
August: Het begin van iets is altijd het einde van iets anders. Je zou kunnen zeggen dat toen ik geboren werd, het gebrek aan mij eindigde. Als ik ’s morgens opsta, is de nacht afgelopen.
Mathijs: 
Wat bedoel je nu precies?
August: 
Je kan makkelijk beginnen aan iets door te stoppen met iets, want het einde van iets betekent het begin van iets.
Mathijs: 
Waar moet ik mee stoppen om te kunnen beginnen met mijn blog?
August: 
Je kan van alles uitproberen. Kijk eens wat er gebeurt als je stopt met… fietsen.
Mathijs: 
Ik ben al gestopt met fietsen; mijn fiets is gestolen.
August: 
Misschien moet je gewoon stoppen met schrijven.
Mathijs: 
Pardon?
August: 
Zoek iets anders waar je blij van wordt. Tekenen, vingerverven, kleien.
Mathijs: 
Maar dit is een schrijfopleiding. De website is letterlijk deschrijfopleiding.nl. Ik kan toch niet stoppen met schrijven?
August: 
Je kan stoppen met schrijven en een andere discipline zoeken en schrijven daarover. De hele dag kleien en dan schrijven over je ervaringen als kleier. Of boetseur, hoe noem je dat? ‘Boetsier’ is nog mooier. “Hallo, ik ben boetsier. Ik boets.”
Mathijs: 
August, focus.
August: 
Zou je als boetsier een toets moeten afronden? Een boetstoets? En als je dat dan uitstelt, je allemaal boetssmoesjes verzint. Of boetstoetssmoesjes.
Mathijs: 
August.
August: 
Boets boets roets goeds koets zoets does douche.


Erg veel had ik dus niet aan Augusts advies. Maar omdat ik wel materiaal voor de blog moet aanleveren, heb ik een flarf voor jullie gemaakt. Dan zal ik proberen volgende week een betere invulling voor deze rubriek te hebben gevonden.

Fiets van klei

Eigenlijk had ik vandaag op een markt moeten staan.

Ik heb, op zoek naar een Sparta fiets,
contact gehad met Eelco.

Hij spreekt uit ervaring en zegt:
je vindt ons overal.

Fietsen, scooters, brommers
met mand met buik en klep
onder de vastgestelde prijs
(ten strengste verboden).

Ik heb een Sparta fiets aangeschaft
voor m’n dochter.

Eigenlijk had ik vandaag op een markt moeten staan.
Maar vanwege het weer heb ik me afgemeld.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *