Goed Verkeerd Geïnterpreteerd: IKEA Shanghai neemt maatregelen tegen ‘datende ouderen’

Ik lees het nieuws door een scheef brilletje omdat dat leuker is.

 

Een IKEA vestiging in Shanghai is helemaal klaar met de bejaarde tortelduifjes die ‘het straatbeeld bezoedelen’. Knuffelende ouderen wekken volgens onze Polls voornamelijk vertedering op; zij scoren net zo hoog als baby’s die voor het eerst citroen eten en maar iets lager dan puppy’s die blaffen tegen hun eigen spiegelbeeld. De vestiging is het hier echter niet mee eens.

‘Het is gewoon onpasselijk. Als je oud bent ben je eenzaam, en dan ga je dood. Aan dat gerimpelde gelebber heeft niemand behoefte’, aldus een anonieme woordvoerder.

Om de romantiek onder ouderen te verdelgen heeft de vestiging verschillende maatregelen genomen. Ben je boven de 65? Dan mag je alleen in je eentje naar binnen. Iedereen moet bij de ingang zijn identiteitskaart laten zien. En denk er niet aan om elkaar eenmaal in de winkel weer op te zoeken; om dit te voorkomen heeft de vestiging een aantal bewakers ingehuurd. Verder worden verscheidene producten niet langer aan 65-plussers verkocht.

‘Tweepersoonsbedden, kaarsen, sfeerverlichting, daar hebben ze helemaal geen praktisch nut meer voor. En met een berenvelletje komen ze al helemaal niet meer weg.’

Uit protest tegen de maatregelingen heeft zich een grote groep ouderen voor de vestiging verzameld. zij knijpen elkaar vol overgave in de billen en klepperen de kunstgebitten tegen elkaar.

Vlak na de aankomst van de onstuimige oudjes gingen bij de vestiging de rolluiken omlaag. Er was geen woordvoerder beschikbaar voor een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *