Het dieptepunt van de week #2

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

EVERT
Eva Toorop (jaar 2)

Eva1b&mOp mijn werk schuilt er op de leestafel tussen de kranten, MacBooks en quinoa korrels een fascinerend boekje: Mijn laatste woorden. van  Evert van Welie. Die titel is inderdaad met een punt op het einde.
Onder het motto ‘Niet alleen je voorbeelden helpen je bij een betere schrijver te worden‘, raad ik iedereen aan het boek van Van Welie op de kop te tikken. Wees echter wel aardig voor de beste man, want zoals de flaptekst doet vermoeden, is Evert een echte doorzetter. Mijn dieptepunten vallen in het niet, wanneer ik lees waarmee Evert te maken krijgt: ongestelde vrouwen, eten bij de Chinees en string billen. De dieptepunten van Welie zorgen wel voor catchy oneliners, waar iedereen die het vak proza volgt op de schrijfopleiding van zal genieten.

‘Als ik weer een moment heb, dat ik echt niet wil koken, dan is het al gauw dat ik naar de afhaal Chinees ga. Of ik bel met zo’n broomscooter jongen of meisje voor wat eten. En als ik dan in de bakjes kijk, wat ik bij de Chinees besteld heb, dan vraag ik mij zelf soms wel af, wat moet het voorstellen.’
Evert Welie – Afhaal eten

Hier alvast een voorproefje. Excuses voor de waardeloze scan. Toch nog een persoonlijk dieptepuntje.

2014-11-23 22-12-41

 

 

 

3 Comments

  1. ik zie nu pas deze resetie. leuk dat mijn werk zo aanprijst.
    natuurlijk moet wel melden dat ik dyslectisch ben en merk nageken word helaas halen die er ook niet altijd de fouten er uit. maar ik probeer zo leuk mogelijk te schijven . en wat of mensen van mijn vinden maak mijn niet uit. hoor

  2. Ondanks je dyslectisch bent, ben je er toch maar mooi in geslaagd om een leuk boekje te schrijven. Ik heb het met plezier gelezen. In het boek heb ik geen spelfouten ontdekt, Het is goed gecorrigeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *