Het hoogtepunt van de week #1

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

LIEVE EVA
Job Kramer (jaar 2)

Job1b&wVorige week beschreef Eva haar dieptepunt van de week. Hier de reactie van haar klasgenoot Job.

Lieve Eva,

Een bijzondere ervaring. Naar mijn mening heb je niets te klagen; ik wacht al jaren op een woeste noorderling die mij op Beyoncés zwoele klanken overmeestert. Maar ja, dat is niet iedereen gegeven. Waar ik je wel gelijk in moet geven is je veronderstelling dat je maar beter niet in het wilde weg rond kan bazuinen dat je op de schrijfopleiding zit. Laatst liet ik het mij per ongeluk ontvallen op een verjaardag, waarna drie achttienjarige meisjes direct naar de intensive care moesten worden vervoerd. Niet vleiend en vooral onhandig. Niet over beginnen dus.

Toch wil ik het via deze weg opnemen voor de Groningse jongeling, die het momenteel ook niet makkelijk moet hebben: zijn hele provincie blijkt op losse schroeven te staan. Stad en Ommelanden dreigen ten onder te gaan aan aardverschuivingen en bodemverzakking, veroorzaakt door grootschalige gasboringen. Misschien hebben de scheuren in de steunmuren van het ouderlijk huis het slaapkamertje van de jongen al bereikt, misschien heeft hij zelfs al afscheid moeten nemen van een dierbare, bijvoorbeeld een lief langoorkonijntje of zijn oude moeder, doordat deze door de wrede aarde werd opgeslokt. En dan begrijp ik heel goed dat hij steun en warmte zoekt bij een weelderige, licht benevelde Rotterdamse.

Niet meer met zo’n jongen praten lijkt me dan ook een al te hardvochtige conclusie. Mocht het je deze week weer overkomen dat een potige veenkoloniaal zijn verdriet in jouw mond probeert te stelpen, denk dan alsjeblieft even terug aan de geschiedenis van zijn dappere volk, en je zult gelijk milder gestemd zijn. Vergeet ook vooral niet de 2-0 nederlaag die FC Groningen afgelopen zaterdag leed, uit tegen PEC Zwolle, en je zult misschien zelfs de behoefte voelen de knul in je armen te sluiten, hem zachtjes over zijn blonde haren te strelen en lieve Indonesische woordjes in zijn oor te fluisteren. Doe dit, Eva, het zal je goed doen.

Blije groeten,

Job

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *