Kennismaken met Rianne

Leeftijd: 18

Hobby’s:
Eén van mijn hobby’s is toneelspelen, maar sinds dit schooljaar doe ik dat niet meer. Ik spreek graag af met vrienden en houd wel van lezen en films kijken, al doe ik dat weinig. Ik houd van de serie Scrubs. Ik probeer één keer in de week samen met een vriendin te hardlopen. Ik luister graag muziek en zou ook graag zelf wat willen spelen. Ik heb een gitaar en thuis staat een keyboard, maar ik kom er niet echt aan toe. Ik zou ook graag tekenen. Eigenlijk ben ik de laatste tijd een beetje hobbyloos. Veel van mijn tijd zit in slapen, eten, reizen, school en bijkomen van school.

Waarom de schrijfopleiding?
Dit was de enige opleiding die me aansprak! In mijn vijfde jaar op de middelbare school werd er nogal veel druk gezet op ‘dat we nu toch echt wel moesten weten wat we gingen doen’. Toen heb ik geprobeerd ieder weekend een half uur op internet opleidingen te zoeken. Ik had nog geen idee wat ik wilde en ik had geen zin om open dagen te bezoeken. Ik vond deze opleiding nadat ik had gezocht op schrijfopleidingen. Ik hield vroeger veel van schrijven en eigenlijk nog steeds wel, al deed ik het op de middelbare school veel minder. Uiteindelijk ben ik naar de open dag geweest en heb ik het geprobeerd.

Favoriet gedicht:
Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik moest denken aan een gedicht van Toon Tellegen dat iemand had meegenomen tijdens de eerste les van lezen, dat me toen raakte. Ik dacht ook aan gedichten die ik op de middelbare school behandeld had en die me toen geraakt hadden. Maar één favoriet gedicht komt nu niet in me op.

Favoriet toneelstuk:
Ik heb geen favoriet toneelstuk. Misschien dat dat nog komt.

Favoriete film:
Harry Potter and the Deathly Hallows part 1.

Wat is het beste wat je zelf geschreven hebt?
Dat weet ik niet. Er zijn veel dingen waar ik wel trots op ben en ook veel dingen waar ik niet zo trots op ben. Van mijn schrijfopleiding ben ik het meest trots op een tekst die ik heb geschreven voor Dramaschrijven 1A. De tekst ging over twee vrouwen van wie hun mannen aan het front zitten. Ik had hem geprobeerd zo te schrijven dat hij ook gelezen kon worden door de twee mannen.

Wat zou je zelf nog willen schrijven?
Ik zou wel eens een fantasieverhaal willen schrijven, omdat ik denk dat ik dat niet kan.

Heb je onlangs nog iets gelezen of gezien, waarvan je denkt: dat moet iedereen lezen of zien?
De tekenfilm-/animatieserie Avatar the Last Airbender en het boek Post voor mevrouw Bromley.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 18.11.51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *