Kennismaken met Saskia

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

saskia

Leeftijd
25 jaar

Op de schrijfopleiding sinds
2012

Als wat
Student

Nevenactiviteiten
Een nachtbraker zijn, dansen, lezen, reizen, onderzoeken, rare mensen ontmoeten en het leven uitproberen.

Waarom de schrijfopleiding?
Toen ik jong was dacht ik altijd dat ik actrice wilde worden. Tijdens het spelen merkte ik al snel dat ik het leuker vond om mijn eigen stukjes te schrijven en te maken. Toen ik wat ouder werd wilde ik theatermaker worden. Dit heb ik geprobeerd op de theaterdocentopleiding in Amsterdam. Dat was toch niet helemaal voor mij weggelegd. Ik denk vrij abstract en dat gaat niet goed samen met communiceren via beelden en met spelers. Al snel merkte ik dat het via taal wel lukt en ging er een wereld voor me open.

Favoriet gedicht
‘De ballade van Persse O’Reilly’ – James Joyce
‘Betekenis’ – Bart Moeyaert
‘Nederland’ – Simon Vinkenoog

Favoriet toneelstuk
Kwartet – Heiner Muller
Eindspel – Samuel Beckett
Open Huwelijk – Dario Fo

Favoriete Nederlandse film
Ober – Alex van Warmerdam

Favoriete buitenlandse film
La vie d’Adele – Abdellatif Kechiche
Eternal sunshine of the spotless mind – Charlie Kaufman (schrijver)

Favoriete boek
Het is een lange tijd ‘Het portret van Dorian Gray’ van Oscar Wilde geweest. Inmiddels weet ik niet of dit boek op nummer eén blijft staan. Op dit moment ben ik helemaal verliefd op ‘Henry & June’ van Anais Nin.

Op dit moment bezig met
De tekst schrijven voor de afstudeervoorstelling van Pema Tigelaar (4ejaars theaterdocent).

Trots op
Het feit dat ik wekelijks zoveel tekst kan produceren. Je zou denken dat je hoofd wel een keer leeg raakt. Niet dus.

BEKENTENIS – BART MOEYAERT
Ik mag je.
Nee. Ik mag je niet.
Ik moet je. Dat bedoel ik.

Ik heb je lief.
Nee. Heb ik niet.
Ik word je lief. Dat voel ik.

Ik ga met jou.
Nee. Ga ik niet.
Ik sta je bij. Beloof ik.

Ben stapel op je.
Hou je vast.
Ik. Hou. Van. Jou.

Geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *