Mark (51) neemt werk van zoon serieus

parents-adult-child-web (1)
Mark, Jorrit, Annemarie (Annemarie kon helaas niet bij het interview zijn want ze wou nog iets lekkers in huis halen en toen ze terugkwam waren we al klaar. Geeft niks, Annemarie!)

 

Jorrit Smit (28) is nu vier jaar afgestudeerd aan de HKU en pas gisteren was het dan zo ver: zijn vader neemt zijn werk eindelijk serieus. “Ik begrijp nu pas wat hij eigenlijk doet.” geeft zijn vader Mark toe.

Vader en zoon zitten naast elkaar op de bank, in hun huis in Alphen aan de Rijn. Als ze gelijktijdig een slok van hun mok nemen, glimlachen ze naar elkaar. “Hij had wel van die presentaties op school, daar kwamen mijn vrouw en ik altijd heen, toch, Jorrit, dat is toch zo?” Jorrit bevestigt dat. “Maar daar werden wij ook niet wijzer van.”

Jorrit legt uit dat hij elk jaar wel een presentatie had ter afsluiting van een vak, maar volgens hem waren die vakken niet heel moeilijk te begrijpen. “Die presentaties lieten juist zien hoe we alle theorie in de praktijk toe konden passen.” Mark voelde zich altijd heel trots als hij zijn zoon zo op het toneel zag staan, maar wat nou precies zijn inbreng was in dat alles, dat werd hem nooit helemaal duidelijk.

“Als je zoon acteert of schrijft of het decor maakt, ja, dan is dat makkelijk te herkennen in zo’n voorstelling, ja.” Maar gisteravond viel het kwartje: Jorrit is dus theatermaker. “Ja, als ik er nu aan terugdenk, is het ook niet over het hoofd te zien, eigenlijk. Stom he. Maar ja.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *