Ode aan de slechte eerste zoen

Latest posts by Daniël Klunder (see all)

In de nieuwe rubriek Daniëls Date-leed schrijft Daniël Klunder over zijn ervaringen en teleurstellingen in de datingwereld. Voor het eerst in drie jaar tijd is hij single (en misschien nog niet helemaal ready to mingle)
Vandaag blikken we terug op waar het allemaal begon…

Drie jaar geleden heb ik mijn allereerste zoen gekregen.
Het wat laat in de avond. Hij was dronken, ik niet. We stonden in het donker op de oprit voor zijn huis. Het was koud buiten, zo koud dat wanneer je uitademt er damp uit je mond komt.
Het begon met een kus op mijn wang en nog een en nog een. Ik ruik de alcohol vermengd met zijn adem. Hij leunt met zijn arm op mijn schouder, deels omdat het romantisch is deels omdat hij moeite heeft met rechtop staan. Ik ben het zat te wachten op een echte zoen en duw zijn gezicht richting mijn lippen. Het is rommelig en nat, onze tanden botsen tegen elkaar, ik verslik me bijna in zijn tong en speeksel druipt over onze kinnen naar buiten. Hij heeft kauwgom in zijn mond die hij halverwege onze zoenpartij uitspuugt om weer verder te zoenen. Ik wil mijn handen door zijn haren doen, dat lijkt me romantisch maar hij heeft een mutsje op, dat ik er in mijn enthousiasme per ongeluk afgooi.
Ik stijg op uit mezelf en bekijk van bovenaf onze eerste zoen. Ik denk dat dit de slechtste zoen is in de wereldgeschiedenis van zoenen, maar man wat word ik er geil van.

Als het klaar is kijken we elkaar aan. We lachen terwijl we het kwijl van onze kin vegen. Met een glimlach op zijn mond slaat hij zijn arm om me heen en vraagt of we dit binnen af zullen maken. Overladen door emotie en vooral een berg hormonen kom ik niet tot zinnige woorden en laat ik enkel een raar geluidje horen waarvan ik niet eens weet hoe ik het kan omschrijven. Ik denk dat het nog een beste overeenkomt met een soort hijgerige piep.

Dit was mijn eerste zoen.
Onze eerste keer.
Gelukkig hebben we het hierna nog vele malen over kunnen doen en uiteindelijk onze techniek zo geperfectioneerd dat ik nu alleen al door het idee van zijn lippen opgewonden raak.

Nu, drie jaar later moet ik op zoek naar een nieuwe eerste zoen met een nieuw stel lippen. Eigenlijk wil ik niet, zonde van al die jaren oefening denk ik dan. Maar ooit zal het moment toch komen en als het daar is hoop ik dat het weer een dronken, kauwgom gevulde, speeksel druipende, tanden botsende zoen wordt. Puur en alleen dat je het excuus hebt om vaker met diegene te zoenen.
Zo’n eerste zoen dat je denkt: Jezus wat slecht! maar man wat geil…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *