3 Comments

 1. Er staat een blik Cambell-soup op het rek
  zonder zelfbesef

  Met op de zijkant het gezicht
  van één of ander nieuwsbericht
  want de actualiteit is hip

  Het is simpel en vlak
  en noemt zichzelf een gedicht

  en ik die dacht:
  dat dichters de diepte in dringen
  om waarheid verschillend van alledag
  op te duiken en te bezingen

  1. Beste Maarten,

   Bedankt voor je reactie! Een mooi gedicht, van metaforen heb jij wel kaas gegeten. Erg geslaagd, al vragen wij ons wel af wat je ermee bedoelt – tussen de regels door voelen wij wat steken onder water.
   Ik (Job, de maker van het gedicht, ik zal vanaf nu de wij-vorm vergeten) probeer inderdaad de hippe actualiteit te verwerken in lollige gedichtjes. Daarbij probeer ik absoluut de “waarheid verschillend van alledag op te duiken en te bezingen.” “Simpel en vlak”? Misschien, het is niet mijn primaire doel om de “de diepte in [te] dringen”. Ik ben allang tevreden wanneer mensen moeten lachen om wat ik schrijf, zich verbazen of zich kwaad maken, en het liefst de actualiteit op een andere manier bekijken.
   Ik begeef me voorlopig nog even niet op het terrein van harde politieke statements, voorlopig neem ik genoegen met humor en af en toe satire om nieuwsfeitjes als deze te benaderen. Maar goed, wat niet is kan nog komen. Wat mij betreft mag je in elk geval iedere week zo’n mooi gedicht schrijven!

   Groeten,
   Job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *