Slierten uit mijn oma’s mond

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

door Janneke Jansen

blog1
Terwijl mijn tante kirt dat het zo leuk is en of we dit elke maand kunnen doen en m’n oom mompelt dat er echt iets niet klopt, zie ik mijn oma over de tafel hangen met sliertjes uit haar mond.
Het is mijn oma’s verjaardag. Ik was dan wel ‘tien fashionable minutes’ te laat, maar ben er lang genoeg geweest om te zien hoe lang de rij voor het restaurant was, hoe onbeperkt de sushi, en hoe weinig ik Peter, die aan de andere kant van de tafel zat, heb gesproken.
Na 14 bestelrondes wordt er gegild dat de toetjes via de iPad besteld zijn en er NU aan komen. Zou mijn oma dit leuk vinden? Ik denk dat ze veel liever net als ik een dinertje met Blokker-kaarsjes en één met zorg bereid hoofdgerecht had gehad. We kunnen het haar niet vragen, ze is verwikkeld in een strijd met luxe eetstokjes en slierten mihoen.
Mijn familie is deze maand een grote bron van verbazing geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *