There Is No Threat

Sebbe Poll

Latest posts by Sebbe Poll (see all)

Een korte dialoog geschreven vanuit de volgende vraag: Wat is de echte bedreiging, de storm die komt of de storm die uitblijft?

A: Wat heeft de stilte met de storm? Is er ook een stilte na de storm? Kan een storm in stilte razen?

B: There is no threat.

A: Luister naar de stilte. Luister: geen enkel geluid! Het enige wat haar nog kan doorbreken is de storm. Ik zal hier wachten tot de storm komt. 

B: There will be no threat. 

A: Ik blijf hier zitten tot ‘ie komt, de storm. Zo zal ik er middenin zitten als ‘ie er is. Dan raast de storm door mij heen, schudt me door elkaar, tilt me op, neemt me mee en zet me neer op een plek die helemaal anders is. En dan is het weer stil.

B: There is no threat.

A: Of is dit de stilte na de storm? Ben ik te laat? Is ‘ie al voorbij geraasd? Zo ziet het er niet uit. Alles hier staat netjes op z’n plek. Het staat hier zoals het hoort te staan. Ja. Als er hier een storm voorbij geraasd was, had het er hier echt niet zo uitgezien, hoor, lijkt me. Denk ik.

B: There was no threat.

A: Misschien zijn het stormbestendige spullen. Die heb je, die bestaan. Die blijven staan zelfs tijdens het hevigste geraas van een storm. Misschien ben ik al door elkaar geschud, opgetild, meegenomen en neergezet. Alleen weet ik het niet meer! Ja! Dat is het: er was een storm, die is hier voorbij geraasd en heeft me hier neergezet.

B: There was no threat, not here, no.

A: Wacht! Ik weet het. Natuurlijk. Luister naar die stilte. Kijk om je heen, wat zie je?

B: At least no threat.

A: Ik vroeg het niet aan jou. Wat zie je? Als je om je heen kijkt? Als je hele hebben en houwen door elkaar schudt, optilt, meeneemt, neerzet? Wat zie je als je om je heen raast, storm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *