Vliegen voor beginners

Latest posts by Mathijs Demper (see all)

Het is stil op de blog van de schrijfopleiding. Dat is deels mijn schuld. Sinds de kick-off vorige week maandag (door Hélena) zouden er regelmatig stukjes op de site verschijnen rondom het thema ‘Het Begin’. Ikzelf kreeg de rubriek ‘Mijn leven als beginner’, waarin ik mijn ervaringen deel met het zijn van een beginner in het menszijn. Met mijn 21 jaar kom ik pas net kijken op deze wereld en daar is vast genoeg over te schrijven.

Maar hoe begin ik nu zoiets?

Ik kwam er maar niet uit en de writersblog veranderde voor mij in een writer’s block. Omdat het haar wel gelukt was om de maand oktober af te trappen, vroeg ik Hélena om advies. Dat ging zo:


Mathijs: Hélena, help. Ik weet niet waar ik moet beginnen.
Hélena: Bij het begin. Bij je jeugd misschien? Wat kon je toen niet en nu wel?
Mathijs: Daar ben ik dan geen beginner meer in.
Hélena: Misschien moet je kijken naar je leercurve, van Maslow. Onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, et cetera. Dan ga je na waar je op dit moment bewust onbekwaam in bent en dan kan je daarover schrijven.
Mathijs: Heb je een voorbeeld? Waar ben ik niet goed in, volgens jou?
Hélena: Eh… dat weet je zelf het beste toch?
Mathijs: Ik vraag het toch aan jou? Zeg maar eerlijk, waar ben ik niet goed in?
Hélena: Nou, pff… je bent niet goed in… ja, eh… in vliegen, want je bent een mens en mensen kunnen niet vliegen, behalve met een vliegtuig maar d—
Mathijs: Ik probeer een serieus stukje voor de blog te schrijven.
Hélena: Ja, m—
Mathijs: Hier heb ik helemaal niks aan.
Hélena: Nee, heb je ook niet. Je moet ook niet bij mij komen klagen dat je het niet weet. Dat is niet mijn probleem. Dat is jouw probleem. Ik heb mijn eigen problemen. Ik heb een gat in mijn broek.
Mathijs: Dat is wel vervelend. Kan je ‘m nog laten maken?
Hélena: Ik denk niet dat dat per se nodig is. Het staat ook wel cool ergens.


Erg veel had ik dus niet aan Hélena’s advies. Maar om toch de stilte op de blog te doorbreken heb ik een flarf voor jullie gemaakt. Dan zal ik proberen volgende week een betere invulling voor deze rubriek te hebben gevonden.

Vliegen voor beginners

Kies voor jurken, rokken, tops, jeans, blazer,
geen knellende randjes, of trainingspak,
een leuke kimono, een t-shirtje,
met een sjaal, lange broek en gympen…
draag altijd sneakers in het vliegtuig.

Comfortabele sneakers.

Riem doe ik af en houd ik in de koffer
scheelt weer gedoe met de douane.
Vertrek je bij warm weer,
houdt dan een vest bij de hand.

Je haar is ondertussen statisch…
je kleding gekreukt…
strijken is niet nodig…

Wat trekken jullie aan in het vliegtuig?

Ik hoor graag jullie tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *