Vrouw met baard

Tijdens mijn dagelijkse wandeling naar het station, liep een jonge vrouw van een jaar of veertig me tegemoet. Ze droeg hoge pumps, een nette rok met een daarbij passende zwarte jas. Een typisch mooie en nette zakenvrouw. Net toen ik mijn blik van richting wilde veranderen, zag ik iets wat ik nooit bij deze vrouw had verwacht. Ze had een baard. Ik maakte een innerlijk vreugdedansje en was oprecht heel blij. In deze paar seconden kreeg ik een enorme bewondering voor deze prachtige vrouw, die haar baard met trots droeg. Ze had de baard tenslotte ook kunnen afscheren. Toen ze me naderde ontdekte ik dat het geen baard was, maar een sjaal waarin haar bruine haren gewikkeld waren. Ik was teleurgesteld. Mijn grootste verbazing was niet de ontdekking van de baard, maar de ontdekking van de vreugde die ik voelde. Ik heb helaas geen vrouw met baard gezien, maar weet nu wel dat het zien van een vrouw met baard – die ze ook nog eens met trots zou dragen – mij erg gelukkig zal maken.

Schermafbeelding 2014-02-15 om 11.57.13

Door Saskia de Haas (jaar 2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *