We zijn begonnen!

Latest posts by blogschrijfopleiding (see all)

Ja hoor, het nieuwe jaar 2 is er klaar voor. Live voor de kritische ogen van alle studenten van Writing for Performance, lanceren we de allertweede blogpost van het jaar. Ook nieuwsgierig wie wij zijn? Klik dan verder en lees de speech die Vera op dit moment over ons geeft, terwijl wij met het schaamrood op de kaken aan een glaasje champagne lurken.

Jet: is altijd vrolijk, altijd enthousiast en als ze niet enthousiast is, klinkt ze nog steeds enthousiast. Ze probeert er altijd verzorgd uit te zien, daarom doet ze soms haar make-up op in de bus. Jet is superlief en altijd benieuwd naar wat je hebt geschreven.


Just: ik dacht eerst dat Just mij haatte, ik weet niet of dat zo was of is, maar Just is te gek. Hij is heel intelligent, in ieder geval praat hij zo interessant dat het niet uitmaakt wat hij zegt. Het klinkt toch wel enorm interessant of anders een beetje grappig.

Tessa: kan alles. Geloof mij, ze kan alles. Bovendien had ze een geweldig huis in Amsterdam, op een geweldige plek, geweldig voor haarzelf voor een geweldig laag bedrag, maar nu is ze verhuisd naar Utrecht.

Machteld: heeft er misschien wel voor gezorgd dat wij hier allemaal nog zitten, want zij weet altijd precies wat we voor welk vak moeten doen. Machteld weet eigenlijk alles. Ook introduceerde ze ons in een heel nieuwe wereld: de wereld van de hobbelvis, Huissen en altijd je afspraken nakomen.

Diede: is heel erg lief en knap, ook al zou hij dat zelf niet snel toegeven. Toen we beiden nog in Amsterdam woonden, reisden we vrijwel elke dag met de trein. Hij stond ’s ochtends, terwijl ik aan kwam lopen, meestal al te roken op het perron (hij is net een week gestopt, ik ben supertrots) en ik weet nog dat, telkens als we oogcontact hadden, ik steeds een beetje meer verliefd op hem werd. Het is nooit tot een relatie gekomen omdat ik
1. op dikke mannen van dertig val en
2. hij door zijn dansverleden een lichaam heeft, dat al menig relatie heeft verbroken

Dyllan: ik houd van Dyllan. Dit omdat hij geweldig is. Met Dyllan kun je eigenlijk geen ‘never have I ever’ spelen omdat hij alles in het leven al eens heeft gedaan. Ik heb nog nooit een vraag gehad die hij niet kon beantwoorden. Daarbij is hij ontzettend grappig, al zou hij dat zelf niet toegeven. En een waanzinnige schrijver. Al zou hij dat zelf niet toegeven.

Lila: wat ik altijd over Lila wil zeggen is dat ik haar schattig vind, maar eigenlijk is ze dat helemaal niet. Toen ik in Amsterdam woonde en ik aan Lila vroeg of ze een paar dingen kon noemen waar ik eens heen moest gaan, schreef ze er twintig op. Tijdens een les. Van een niet nader te noemen docent (Red.: inside joke, wordt misschien vervolgd). Bovendien is Lila de enige die ermee wegkomt een half uur aan de telefoon te hangen terwijl er een groep mensen om haar heen zit.

Julia: dankzij Julia konden we op kamp. Ze heeft vrijwel alles geregeld en ik ken haar eigenlijk ook niet anders dan dat zij verantwoordelijkheid neemt en haar afspraken nakomt. Ook is zij iemand die grenzen opzoekt en opdrachten op nieuwe manieren benadert.

Edna: is een van de liefste mensen die ik ken. Als je ooit iets kwijt wilt, dan kan dat aan haar. Ook weet ze alles van de dingen in het leven waarover je dingen moet weten. Edna is echt geweldig. Ze heeft de leukste vriendin over wie ze de meest lieve dingen kan zeggen. Praat met Edna. Zorg voor meer Edna in je leven.

Caro: over lieve mensen gesproken; Caro heeft de liefste stem van de klas. Bovendien is Caro altijd op een hele fijne manier aanwezig in de groep. Vanmorgen besloten we dat het een prachtig herfstmeisje is. Caro kan heel rustig zijn, of soms juist heel aanwezig en is dan heel grappig.

Anne: Diede is niet de enige in de klas die kan dansen. Anne kan namelijk ook vet goed dansen, hoewel ik haar niet helemaal als danseres zie, maar meer als iemand die extreem sportief is en ook nog vet goed kan dansen.

Vera: ik ben degene die het meest zeurt in de klas. Als het niet over een relatie is, dan wel over een gemoedstoestand of over de omstandigheden. Desondanks ben ik relatief grappig. Ik praat monotoon, sorry daarvoor.

Op de foto van links naar rechts, van boven naar beneden: Jet, Dyllan, Tessa, Edna, Just, Lila, Diede, Machteld, Anne, Julia, Vera, Caro

Blogredactie WRI2

2 Comments

 1. Dames en Heren, hooggeëerd publiek,

  Uit welk ‘nest’ komen al deze, werkelijk bijzondere individuen?
  Deze talenten met kenmerken, eigenschappen, karakter komen ergens vandaan.
  De nieuwsgierigheid die hier wordt gewekt, wat speelt er achter de schermen van deze individuen? De ouders, de opvoeding, school, de maatschappij, opa & oma, En een beetje van jezelf?

  Jullie zullen jezelf op bepaalde vlakken herkennen in je ouders, al zul je rond je 13e dit totaal ontkent hebben. De fase van je puberteit naar adolescentie is een weg van vallen en opstaan.
  Jullie staan! En gaan nu, jullie eigen weg. Die niet op google maps staat.

  Mijn nieuwsgierigheid is gevoed door jullie blog. Zo makkelijk, even het blokje aanvinken om jullie weg te blijven volgen. Schrijvers in spé, ik zie er naar uit om jullie volgende blog te lezen en te ervaren. Wacht niet te lang met een up-date anders is de aandacht van jullie lezers, buiten ‘jullie nest’ zo gevlogen.

  ‘Anonieme moeder’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *