Zomernieuws: Antagonist blijkt toch protagonist


Schermafbeelding 2016-07-06 om 12.46.19
Grote chaos bij de repetities

Regisseur Pieter (38) en schrijfster Liselot (22) zitten met hun handen in het haar: tijdens de repetities van de voorstelling “Leo en de superheld” kwamen zij erachter dat de protagonist van hun stuk, Leo, toch de antagonist bleek te zijn. Dit veroorzaakt een enorme chaos in het repetitieproces.

Niet alleen de regisseur en schrijver voelen een burn-out aankomen, ook de twee hoofdrolspelers Joeri, de superheld, (21) en Teun, Leo, (20) bevinden zich in een verwarde staat van zijn. “We weten nu niet of we van rol moeten wisselen, of ons personage helemaal opnieuw uit moeten vinden.” “Nee, precies.”

De repetities zijn nu gestaakt, Pieter heeft een pauze ingelast van drie dagen, hoewel hij betwijfelt of dat er genoeg zijn. De enige die dit alles positief bekijkt is Sara, dramaturg van de voorstelling: “In mijn verleden is vaker voorgevallen dat het een toch uiteindelijk het ander bleek te zijn. Zo heb ik jaren de letter c als een s uitgesproken.” Toch vindt ook zij de situatie lastig. “Maar zoiets groots als dit is natuurlijk wat moeilijker op te lossen.”

One Comment

  1. Ik zou gewn de protagonist heel erg antagonistisch laten spelen. Werkt altijd. Ben als professjonal al vaak tegen hetzelfde probleem aangelopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *